Justering av tilbudet 08.08.2020

Myndighetene har ikke åpnet opp ytterligere, men styret har gjort nye vurderinger basert på oppdaterte smitteveiledere for idretten. Dette medfører at vi åpner opp for bruk av standplasshuset ved egentrening under forutsetning av at de nye reglene og rutinene følges. Kapasiteten på banen er den samme med 5 standplasser.

I disse dager endres ting raskt, det er derfor viktig å følge med på hjemmesiden, kalenderen og facebook gruppa dersom dere skal benytte dere av tilbudene. Alle regler og rutiner er også slått opp på banen.

Hva skjer fremover:

Vi vil basere oss på «trafikklys» systemet for idretten der vi i dag er på gult nivå. I praksis er det nesten ikke forskjell på gult og grønt nivå for oss siden vi uansett har relativt små gruppestørrelser, derfor har vi laget samme regler for disse nivåene for å få mer forutsigbarhet.

Tilbudene under er ved grønt og gult nivå, mens ved rødt nivå så stenger vi all aktivitet.

Hva med egentrening?

Egentrening er tillatt på Ertsrud så lenge oppdaterte regler og rutiner følges ved egentrening. De viktigste endringene er at vi nå tillater bruk av standplasshus, skiver, lapper, protokoll etc. For å kunne gjøre dette innfører vi flere rutiner rundt renhold som dere kan se under.

NB! Skytterne må selv ha håndsprit til desinfeksjon for å kunne benytte tilbudet om egentrening, men det kan også være lurt å ha egne engangskluter i tilfelle det er tomt i bua. Husk også de generelle reglene om å holde minst 1 meter avstand, unngå å ta på gjenstander unødvendig, ikke møt opp hvis du er syk samt god hygiene.

Bodung Pistolklubbs koronavettregler:

  1. Skytterne er selv ansvarlig for å følge koronavettreglene, ordens og sikkerhetsregler samt baneinstruksen.
  2. Utenom organisert trening eller konkurranse er det kun tillatt med 5 personer på banen.
  3. Sikkerhetsflagg skal benyttes i våpenet.
  4. Håndkontakt med paller og skivestativ og lignende skal unngås
  5. Hender skal desinfiseres/vaskes før og etter man har gjort følgende aktiviteter: heising/senking av flagg, skriving i protokoll, hengt opp/tatt ned skiver, vasket skytebenk m.m. Normalt er det da snakk om 4 desinfiseringer. Før og etter klargjøring og før og etter rydding.
  6. Skytebenken skal vaskes både før og etter skyting med engangskluter. Hender skal desinfiseres etter vask.
  7. Dersom våpen eller annet utstyr skal lånes bort skal NSF instruks over følges og det er våpeneiers ansvar.
  8. Alle brukere av banen har ansvar for å kunne disse instruksenes og rapportere til styret eventuelle avvik eller brudd. Styret kan varsles på bpk@oppaker.net eller telefon 95048947

Bodung Pistolklubbs rutiner ved egentrening:

Ved ankomst:

  1. Desinfiser hendene
  2. Heis flagget
  3. Lås opp standplasshus og skivebod
  4. Signer i skyteprotokollen
  5. Heng opp skive og finn frem lappesaker
  6. Vask skytebordet med engangsklut
  7. Desinfiser hendene på nytt

Før avreise:

  1. Desinfiser hendene på nytt
  2. Rydd bort skiver, protokoll, lappesaker etc.
  3. Vask skytebordet på nytt med engangsklut
  4. Lås standplasshus og skivebod
  5. Ta ned flagget
  6. Desinfiser hendene på nytt

Hva med organiserte treninger?

Siden det er mye begrensinger vil tilbudet være redusert så lenge situasjonen er som den er. Vi vil sette opp ukentlige treninger på Ertsrud på tirsdager så lenge det er nok lys, deretter må vi se om vi klarer å få kjørt noen treninger i helgene så lenge vegen er åpen. Kalenderen på hjemmesiden vil oppdateres fortløpende her: https://bpk.oppaker.net/?page_id=975 samt at vi vil forsøke å sette opp arrangementer i facebook gruppa.

Når det gjelder tilgang på klubbvåpen eller ammunisjon må dette meldes inn senest klokken 16:00 dagen før trening, enten i facebook gruppa eller via kontaktskjemaet på hjemmesiden. Klarer vi ikke å etterkomme ønsket på aktuell trening vil man få beskjed.

Hva med stevner?

Konkurranse sesongen er betydelig bedre nå i høst etter det ble åpnet for arrangementer med inntil 200 deltagere. Dette betyr at det er mange mulige stevner å dra på for de som ønsker dette. Vi vil også forsøke å kjøre noen klubbstevner på Ertsrud i høst på samme måte vi har kjørt stevnene så langt i år, dette legges i de normale kommunikasjonskanalene når de blir satt opp.

Merk at det ikke bør samkjøres til stevner da det fremdeles er krav om 1 meter avstand. Man kan selvsagt kjøre samtidig i hver sin bil slik at man ankommer likt, men man bør ikke fylle opp biler med mindre man er i samme husstand.

Hva med Neshallen?

Foreløpig har kommunen ikke åpnet opp for bruk av hallen for de over 19 år. Det er også betydelig mer smittefare innendørs grunnet mindre plass og flere kontaktflater. Styret har derfor ikke tatt stilling til noe tilbud inne enda, men vil gjøre nødvendige vurderinger når kommunen åpner for dette. Vi vil først da også få eventuelle pålegg fra kommunen vi må vurdere om er gjennomførbare i praksis med frivillig innsats.

Hva med rekruttering?

I dagens situasjon er det ikke ønskelig for klubben å rekruttere nye medlemmer når vi ikke har noe godt tilbud til de. Vi vil derfor ikke tilby kurs eller nybegynnerkvelder til potensielle nye medlemmer før vi er i en normal situasjon.

Hva med sikkerhetskurs?

Vi vil gjøre nødvendige justeringer i opplegget slik at vi kan gjennomføre kurset på en sikker måte med de reglene som gjelder i dag for våre nåværende medlemmer.

Kurs for nåværende medlemmer som ikke har fått tatt dette vil vi avholde når vi får mulighet til å benytte kurslokale i Neshallen til den teoretiske delen. Vi vil ikke avholde kurs for nye medlemmer før vi er tilbake i en normal situasjon.

De aktuelle vil bli kontaktet for å finne tidspunkter som passer når dette er på plass.